WEES TOCH NIET ZO DOM, JODENHATERS...

 

[NRC Handelsblad, 30-7-2014]

 

Waarde dood-aan-de-joden-roepers en hakenkruiszwaaiers, wat zijn jullie ontzettend dom! Met iedere uitroep dat de joden aan het gas moeten, met ieder keppeltje dat jullie afrukken, prolongeren jullie het lijden van jullie vrienden in Gaza. Jullie kreten zijn niet alleen walgelijk, ze zijn ook als kogels, afgevuurd op jullie eigen mensen.

Israël voert een vuile oorlog en zal daar pas mee ophouden als het daartoe gedwongen wordt. Wanneer? Als genoeg mensen en genoeg landen ter wereld de moordpartij niet langer kunnen aanzien. Uiteindelijk zal de reputatieschade die Israël over zichzelf afroept, beslissend zijn voor het moment dat het tot onderhandelen bereid is.

Die reputatie wordt gemaakt en geschaad in de media en in de publieke opinie. In de hele wereld is een proces van toenemende onvrede met Israëls geweldspolitiek gaande. Pas als dat onvredesproces ver genoeg gevorderd is, zal het land zich gedwongen voelen ernst te maken met het vredesproces.

Maar jullie, met jullie walgelijke en stomme nazikreten, doen niets anders dan dat onvredesproces vertragen. Overal staan hele volksstammen te trappelen om zich uit te spreken tegen Israëls oorlog. Zelf zou ik ook liever vandaag dan morgen op de Dam staan met een spandoek 'Stop het vermoorden van vrouwen en kinderen'.

Maar ik, wij, doen dat niet. De kans is ons te groot dat een van jullie naast ons opduikt met een gaskamerkreet of een hakenkruis. Daarom blijf ik thuis als jullie demonstreren. Net als mensen in Frankrijk, Duitsland, Italië en overal waar jullie het onvredesproces kidnappen met jullie nazikreten en -symbolen.

Onschuldige mensen blijven sterven in Gaza. Jullie zijn medeschuldig. Ga eens nadenken. Wees niet zo dom.

Terug naar overzicht met artikelen