STADSDEEL: 'HET IS EEN TABAKSWINKEL'

 

[d'Oude Binnenstad, december 2016]

 

In de winkel van sinkel is alles te koop. Molens en ijsjes en Iphone hoesjes, en alles, ja alles, met piemels en poesjes. Achterburgwal 138 is het zoveelste pand in de binnenstad dat is omgekat tot souvenirwinkel.

Je vindt er de complete verzameling van amsterdammertjes, I love Amsterdam spulletjes, glazen en glaasjes met Amsterdam-opschrift, een 'souvenir penny machine'. Al wat je als toerist verder nodig hebt, zoals rugzakjes, batterijen, koffers en 'selfie sticks'. En o ja, je kan er ook rookwaar en rookspullen krijgen, plus aanverwante souvenirs zoals waterpijpen en sokken met marihuanabladmotief.

'We houden de zaak in de gaten,' antwoordde het stadsdeel toen we een mailtje stuurden over deze zoveelste bijdrage tot een monocultuur van goedkope souvenirshops in het Wallengebied. 'Afglijden naar souvenirs ligt op de loer.'

Afglijden? Zijn die ambtenaren hier ooit binnen geweest? Volgens de eigenaren en de exploitant is het een 'tabakszaak', liet het stadsdeel ons weten. Nooit gezien blijkbaar wat er allemaal wordt verkocht: behalve alle denkbare souvenirs ook een

uitgebreid assortiment frisdranken, bier, chips en pringles, luchtverfrissers, peruaanse indianenmutsen, kranten en tijdschriften.

Tabakszaak? 'We hebben met handhaving de afspraak dat er direct wordt gecontroleerd als zich nieuwe "souvenirwinkels" voordoen,' liet het stadsdeel ons onvervaard weten. Om daar meteen aan toe te voegen: maar wat is een 'souvenirwinkel'? In het bestemmingsplan ontbreekt een goede omschrijving daarvan. Dus daarom is het een tabakszaak, hè, dat snappen toch zeker wel?

Wel een tabakszaak waar een tevreden roker knap onrustig van wordt. Links en rechts wordt ie doodgegooid met willy's, piemels en tieten in alle denkbare varianten, toepassingen en verschijningsvormen. Piemelwarmers, schorten, kerstmutsen, brillen, dobbelstenen, speelkaarten, peper- en zoutvaatjes zijn allemaal opgedirkt met tiet- & piemelwerk. Bonten handboeien. Een koekenpan om een ei in piemelvorm in te bakken. Tietenslaapmasker. Piemelflesopeners en -kurkentrekkers. Voor de feestdagen zijn er de broodnodige kerstmutsen en feestneuzen, eveneens voorzien van de inmiddels slaapverwekkende sexy uitstulpingen.

Ook de kinderen zijn niet vergeten. Lekkere piemelsnoepjes en sexy candy lollipops, lollies waarin het reliëf van het vrouwelijk geslachtsdeel is uitgestanst. Een piemelstethoscoop, ach ja, om doktertje mee te spelen natuurlijk.

Ook volwassenen kunnen terecht voor snoeperij. Voor hen heeft Achterburgwal 138 after sex en blowjob mints in de aanbieding. Of heb je liever een after sex sigaretje? Hebben ze ook in deze tabakszaak. Het stadsdeel heeft ze gezocht en gevonden!

 

Terug naar overzicht met artikelen